040-688-750

Kako izbrati pravo masažo zase?

O prednostih in koristih masaže smo že govorili, pogosto pa se pojavlja vprašanje glede primernosti oziroma izbora masaže, zlasti pri osebah, ki se z masažo srečujejo prvič.

Izbor masaže je predvsem odvisen od individualnih želja in potreb posameznika, pa tudi od narave dela  (prisilne drže na delovnem mestu), kakšen je njegov življenjski slog (aktiven, stres, športnik, itd.), s kakšnimi težavami se sooča (ali prihaja po poškodbi, operaciji oz. terapijah) in podobno.

Z namenom zadovoljitve zgoraj omenjenih potreb posameznika, za vas v salonu Patrisha ponujam pester izbor masaž.

Klasična masaža – priporočam jo osebam, ki se z masažo srečujejo prvič. Gre za najbolj osnovno obliko masaže. Namen klasične masaže je predvsem sprostitev in zmanjšanje napetosti v mišicah. Poleg tega pa omogoča tudi boljšo prekrvavitev v našem telesu in odpravljanje bolečin. Priporočam jo v primeru akutnih bolečin, kot tudi preventivo pred nastankom le teh.

Športna masaža – priporočam jo osebam, ki se s športom ukvarjajo rekreativno ali profesionalno. Gre za močnejšo in intenzivnejšo masažo, ki pomaga povečati prekrvavitev, predvsem pa segreje mišice ter zmanjša tveganje za nastanek poškodb. Poleg omenjenega tudi pospešuje odstranjevanje stranskih produktov metabolizma kot tudi sproščanje mišic in hitrejše okrevanje po tekmi oziroma treningu.

Terapevtska masaža – priporočam jo osebam, ki so vsakodnevno podvržene prisilnim držam na delovnem mestu in imajo predvsem težave v ledvenem delu, vratnem delu, med lopaticami ali v ramenskem obroču. Pri omenjeni masaži se masira samo izbrani predel telesa z namenom sproščanja mišične napetosti, zmanjšanja brazgotinjenja v tkivih, povečanja lokalnega pretoka krvi okoli mesta zloma in odpravljanja bolečin. Primerna je tudi za osebe po končani rehabilitaciji ali s prisotnimi kroničnimi bolečinami.

Relaksacijska masaža – priporočam jo osebam, ki so podvržene vsakodnevnemu stresu in imajo težave z nespečnostjo. Gre za nežnejšo masažo, ki vam pomaga, da se ponovno povežete s svojim telesom. Omogoča predvsem sprostitev in pomiritev, izboljšuje splošno počutje in zmanjšuje vsakdanji stres.

Terapija z ventuzami – priporočam jo osebam, ki se ukvarjajo s športom ali imajo kronične bolečine. Terapija omogoča rahljanje zabrazgotinjenega tkiva, izboljša prekrvavitev in zmanjša bolečino ter oteklino pri zvinih. Terapijo z ventuzami izvajam v kombinaciji s klasično, terapevtsko ali športno masažo.

Terapevtski raztegi – priporočam jih osebam, ki imajo težave z gibljivostjo in se posledično soočajo z  bolečinami v kolku, mečih, kolenu ali iliotibialnem traktu. Glavni namen raztegov je zmanjšanje zategnjenosti mišic, izboljšanje drže in gibljivosti v sklepih in mišicah ter odpravljanje bolečin. Izvajajo se v kombinaciji s klasično, športno ali terapevtsko masažo.

 

 

#klasičnamasaža #terapevtskamasaža #športnamasaža #terapevtskiraztegi #masaža #relaksacijska masaža #terapija #novomesto #kineziologija

Sledi mi

Novičke

Želim prejemati e-novice z najnovejšimi ponudbami, nasveti ter ekskluzivnimi ugodnostmi.

Nedavne objave

Moč dotika

April 9, 2024

Kako izbrati pravo masažo zase?

February 24, 2024

Pomen vsakodnevnega raztezanja

January 1, 2024

Koristi masaže z ventuzami

November 8, 2023

Prednosti in koristi masaže

October 15, 2023
Scroll to Top