040-688-750

Koristi masaže z ventuzami

Masaža spada med najbolj priljubljene načine za sprostitev in lajšanje stresa. Poznamo več različnih pristopov masaž, eden izmed teh pa je tudi masaža z ventuzami. Gre za starodavno terapevtsko prakso, ki izvira iz kitajske tradicionalne medicine, postaja pa vse bolj priljubljena zaradi številnih koristi, ki jih ima na naše zdravje.

Kako deluje masaža z ventuzami?

Ventuze so posodice, običajno iz stekla, plastike ali silikona, ki se uporabljajo za ustvarjanje vakuumskega tesnjenja na koži. Ko se zrak izčrpa iz ventuze, se ustvari vakuumski učinek, zaradi katerega se koža in tkiva pod ventuzo privzdignejo. Ta postopek omogoča povečan pretok krvi, razširi krvne žile, sprosti napetost v mišicah in spodbudi limfni tok.

Koristi masaže z ventuzami:

  1. Sprošča mišice: Ventuze pomagajo sprostiti napete mišice in izboljšati gibljivost sklepov. To je zlasti koristno za osebe s kroničnimi mišičnimi bolečinami (npr. bolečine v hrbtu, vratu, ramenih,…), saj jim to omogoča lajšanje bolečine ali športnike, ki se želijo hitreje okrevati po treningu.
  2. Povečuje pretok krvi: Vakuumski učinek ventuz poveča pretok krvi, kar pomaga pri oskrbi tkiv s kisikom in hranili. To spodbuja regeneracijo celic in zmanjšuje bolečino.
  3. Lajša vnetja: Masaža z ventuzami pomaga zmanjšati vnetja in otekanja na določenem predelu telesa. To je koristno pri zdravljenju številnih stanj, vključno s tendinitisom.
  4. Spodbuja limfni tok: Ventuze lahko povečajo limfni tok, kar pomaga odstraniti odpadne snovi in toksine iz telesa. To je koristno za splošno čiščenje telesa.
  5. Izboljša prebavo: Ventuze se lahko uporabljajo tudi za spodbujanje prebave in lajšanje težav, kot je npr. napihnjenost.
  6. Krepi imunski sistem: Z izboljšanjem pretoka krvi in limfnega toka masaža z ventuzami pomaga krepiti imunski sistem.

Masažo z ventuzami je možno naročiti tudi pri nas. Rezervirajte si svoj termin in na lastni koži preizkusite omenjene koristi, ki vas bodo pripeljale do boljšega počutja.

Sledi mi

Novičke

Želim prejemati e-novice z najnovejšimi ponudbami, nasveti ter ekskluzivnimi ugodnostmi.

Nedavne objave

Koristi masaže z ventuzami

November 8, 2023

Prednosti in koristi masaže

October 15, 2023
Scroll to Top